Selasa, 17 Mac 2015

cabar.cabaran.mencabar.dicabar.tercabar

Assalamualaikum...seperti biasa ayat da lma tak hapdate akan mnjadi pembuka bicara.haha..almaklumla..kebizian..tapi malam ni sangat terpanggil nak menulis...nak meluah tak tau pada siapa..semuanya atas kecuaian dan tahap syok sendiri yang melampau..msti anda2 yg mmbca apa isu dan topiknye kan??
Ianya hanya la masalah pertukaran size badan saya..haha..pertukaran size??mknanya saya da terobes tanpa sedar..gara2 saya mengupload gambar semasa kurus di facebook,kaw2 saya kena bahan..tak cukup kat fb,membawa ke group wasep..sedih tak sedih jgk...terhibur dgn gurauan mereka..sekurang2nya mereka jujur dgn saya..tp dlm masa yang sama rasa tercabar sgt..tp saya tak tau nak mula kat mana..saya yakin saya boleh kurus..tp kekuatan tu belum datang..setakat ni saya dalam tempoh percubaan satu produk ni..tapi memerlukan modal yang besar utk meneruskannya.rasa tak bbaloi kalau saya sendiri xde disiplin. Walaupun produk tu menawarkan khidmat consult scara percuma,tp rasa belum memadai..sbb segalanya perlula bermula dr dlm diri saya sendiri..tertanya2 hina sgt ke orang gemuk ni hingga sampai jadi bhan lawak..perli2 da lali sgt..kutuk2 pun sama..selalunya terima dgn senyumn je walaupun kat hati makan dlm..bila da tension mula la rsa nak mkn..mcmn nak kurus??sbb cara tu je bole hilangkan stress..dan kesannya mnmbhkn lg tahap stress tu..
saya ad admire kat satu group kat fb..tengok hasil mereka,rasa seronok sgt..kuat sungguh mereka menahan nafsu mkn..kelab diet atkins malaysia..mmg bila da kurus,yang tak lawa jadi lawa,yang tak ensem jadi ensem,yang pendek jadi tinggi,yang itam jadi putih...dan segala nya adalah percuma tanpa produk..hanya bermodalkan disiplin!!!disiplin yang kuat akan mmbuahkan hasil.mereka boleh,kenapa saya tak boleh? Susah sgt ke nak tinggalkn nasi,manisan yang da bertahun dan sebati dlm badan ni...bg masa ruang sekurang2nya dua minggu je utk tinggalkannya dan tengokla hasilnya..kuatkah utk mulakannya??rasa kalau nak terus dihina tak perlu susah2 berusaha!!cabaran ni syarina!!!

3 ulasan:


  1. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    BalasPadam

apa kata kamu??